Новини

Завръщане във Вестерос


Най-накрая можем да вземем календара и да отбележим датата на премиерния епизод на шести сезон на Game of thrones. Завръщането във Вестерос ще се състои след три месеца.


 

HBO съобщава, че първата серия на шестия сезон на Game of thrones ще излезе в ефир на 24 април 2016 г. Подробности за бъдещият сезон засега няма, но се надяваме, че няма да ни оставят да чакаме дълго отговорът на въпроса: „Жив ли е Джон Сноу?“

В шести сезон на екрана ще се върне и Айзък Хемпстед-Райт и неговият герой Бран Старк. Актьорът пропусна пети сезон, но успя да си почине и да порасне през това време.

Сред новото попълнение актьори са Макс фон Сюдов, Фреди Строма, Иън Макшейн и датчанинът Йохан Филип Асбек. Както загадъчно каза Макшейн„Моят герой ще ви върне това, което вече не се надявахте и да видите“. Засега не се съобщава коя роля ще изпълни актьорът.

Досега всички сезони на Game of thrones започваха или в края на март или до средата на април. Пренасянето на премиерата на шести сезон почти в края на април се приема като стратегическо решение за HBO и е свързано с наградите Emmy. За да може сериалът да бъде предложен за номинации, той трябва да бъде излъчен до 24 юни, когато завършва гласуването за кандидатите за номинации. Миналата година финалният епизод на сериала излезе на 14 юни – ден преди началото на гасуването на номинациите за Emmy.

Финалът на пети сезон събра 8,11 мил. зрители – рекорд за Game of thrones. Освен това сериалът постоянно оглавява списъка на най-теглени сериали през годината.