Новини

Удобен ли е режисьорският стол, Кейт?


2000

Корнелия Рау

Обичайно зрителите са привлечени от имената на големи актьори, които се появяват в кадър. Австралийският сериал Stateless ще използва същия трик – ще се опита да съблазнява с името на Кейт Бланшет в титрите. Само че в кадър няма да я видим – Бланшет ще присъства на снимачната площадка като режисьор.

Още през 2013 г. Бланшет заяви, че ще дебютира като режисьор, но проектът, в чиято основа лежи романа на Герман Кох Вечеря до този момент се намира на етап на разработка. Затова и режисьорският дебют на носителката на Оскар ще се състои в телевизията. В Австралия Бланшет ще екранизира истинската история на Корнелия Рау.

Случия Рау е от 2004 г. Младото момиче с немско-австрийски произход работи като стюардеса в авиокомпанията Qantas. В крайна сметка тя напуска работа и се присъединява към култа, известен като Кенджа. По-късно успява да избяга от сектата, но с това кошмарите и тепърва започват. Рау е обвинена в нелегална имиграция и е задържана незаконно за 10 месеца от австралийските власти, като по време на престоя в ареста е подложена на психиатрична експертиза.

film.ru


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *