Новини

Убийствената красота на „Неоновият демон“


Никълъс Уайндинг Рефн

Никълъс Уайндинг Рефн

Жената на Никълъс Уайндинг Рефн Лив Корфиксен разкри основните източници на вдъхновение за следващият филм на съпруга си „Неоновият демон“.

По нейните думи Рефн се вдъхновил от историята на графиня Батори, известна драма за оцеляване и черна комедия за провинциален конкурс за красота. „Той винаги е искал да направи филм на ужасите, – разказва Корфиксен. – Това беше още по време на снимките на „Valhalla Rising“, неговият филм за викингите. Идеята за такъв филм узряваше, мисля, десет години, а може би и много повече. Той постоянно говореше за това: „Длъжен съм да направя филм за викингите или филм на ужасите, или това или другото“. За него единственият начин да се движи напред е да прави това, което е замислил, да реализира своите идеи, да се освобождава от тях“.

Корфиксен говори за „Неоновият демон“ като хибрид от филмите „Alive“ и „Drop Dead Gorgeous“, в който провинциален град е залят от вълна от насилие, предизвикана от борбата за короната на местната „кралица на красотата“.

Сайтът What Culture се е добрал до кратък, но достатъчно изчерпателен синопсис на новия филм на Рефн:

„Група супермодели стигат до крайности, включително вуду и канибализъм, в опитите си постигнат това, което са замислили“.

В актьорския състав на „Неоновият демон“ се четат имената на Ел Фанинг, Кристина Хендрикс, Киану Рийвс, Джена Малоун и Белла Хийткоут