Новини

„То“ се завръща


it_1

Андрес Мускети и неговият холивудски ментор Гилермо дел Торо

New Line Cinema е предложила на аржентинеца Андрес Мускети (Мама) да заеме режисьорското място на кинодилогията То по романа на Стивън Кинг. Мястото се освободи след напускането на режисьорът на Джейн Еър и първия сезон на True Detective Кари Фукунага. Разривът между New Line Cinema и Фукунага е настъпил заради „непреодолими творчески разногласия“.

Очакваната смърт на проекта, след напускането на Фукунага, обаче, се отлага. Студията няма да се откаже от филма, надявайки се в най-скоро време да намери сценарист, който да прекрои драматургията, съобразявайки я с вижданията на Мускети. Поканеният за ролята на зловещия клоун Пениуайз млад английски актьор Уил Поултър, който „подаде оставка“, може да се завърне, ако новият режисьор реши да го използва.

Кари Фукунага беше решил да посвети първия филм на детството на главните герои от „Клубът на неудачниците“ – седмина отчаяни малолетни лузери, които се противопоставят на дошлото в техния град Зло (в образа на убиващият деца Пениуайз). Във вторият филм, тридесет години по-късно, смелата група от пораснали приятели е трябвало да даде за втори път отпор на чудовището.

Съгласилият се да екранизира най-обемния роман на Стивън Кинг Фукунага, не е успял да се договори със студията. Препъни камъчето (както винаги) е станал бюджетът на филма. Решението на студиото е било да похарчи за първия филм не повече от $30 млн., но творческите виждания на режисьора трудно се събирали в рамките на тази сума. Фукунага е преправял сценария няколко пъти, но всички поправки са били отхвърлени. Студиото и режисьорът не са се разбрали и за местата за снимки – Фукунага настоявал снимките да бъдат в Ню Йорк, а продуцентите са поискали да бъде избран „по-евтин“ щат.

Холивудският дебют на Мускети Мама получи одобрението на критиката и донесе от разпространение $146,43 млн. Аржентинецът беше поканен да заснеме римейк на класическия филм Мумията (The Mummy), който трябваше да стане начало на нов мащабен франчайз, условно наречен „Киновселената от чудовища на Universal“, но Мускети напусна проекта. След това слуховете говореха, че на режисьорът ще поверят друг потенциален франчайз – Роботех, но за проекта беше ангажиран Джеймс Ван.

kinomania.ru


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *