Новини

Рисковете на професията


jj_abrams

Джей Джей Ейбрамс

Джей Джей Ейбрамс е получил тежка травма на гръбначния стълб на снимките на Star Wars: Episode VII – The Force Awakens. Това признание е направил самият режисьор в едно от последните си интервюта.

По думите на Ейбрамс травмата е получена в същият снимачен ден, в който пневматичната врата на макета на „Хилядолетният сокол“ е счупила крака на Харисън Форд. Травмата е станала в момента, в който режисьорът се е опитал да повдигне рухналата върху актьора конструкция.

Ейбрамс не е казал на никого за травмата и е бил принуден дълго време да ходи на снимачната площадка в специален корсет. „Този човек е истински супергерой, – казва Абрамс, описвайки инцидента с Форд. – Съвсем скоро той се движеше по снимачната площадка по-бързо, отколкото аз някога съм бягал. А мен ме болеше дори когато разговарях с него. Чувствах се като най-жалкия еврейски режисьор на всички времена„.

Премиерата на седмия епизод на Star Wars, главните роли, в който се изпълняват, освен от Харисън Форд, а и от Гвендолин Кристи, Марк Хамил, Оскар Айзък, Домнал Глийсън, Кари Фишър, Адам Драйвър, Анди Съркис, Макс фон Сюдов, Уоруик Дейвис, ще се състои на 17 декември 2015 г. С него започва старта на новата трилогия.

kinonews.ru