Новини

На война, като на война


В кариерата на Винс Вон продължава „драматичният“ период. Актьорът, известен повече със своите комедийни персонажи играе една от главните роли във втория сезон на True Detective. Преди дни актьорът подписа договор за участие във военната драма Hacksaw Ridge с режисьор Мел Гибсън.

Актьорът Андрю Гарфийлд ще влезе в ролята на героя от Втората световна война Дезмънд Томас Дос. Бидейки ярък противник на всякакво насилие и оръжие (по религиозни убеждения) той е мобилизиран в медицинска част. По време на битката за Окинава Дос спасява седемдесет и пет човека, издърпвайки ранените войници от огневата линия. Самият той е два пъти раняван, веднъж от осколка на граната, и втори път – от снайперист. За своите подвизи той е награден с най-високото военно отличие в САЩ – Медалът на честта, два пъти е носител на Броньова звезда и три пъти на Пурпурно сърце.

Преди да стигне до фронта героят на Андрю Гарфийлд минава през тренировъчен лагер, където той и други войници са жестоко малтретирани от сержант Хауел в изпълнението на Винс Вон. Във филма участва и Сам Уортингтън.

Работата по филма продължава тринадесет години. Отначало за режисьор беше определен Рандъл Уолъс, сценарист на Смело сърце и режисьор на военната драма с Мел Гибсън We Were Soldiers. Гибсън не е сядал на режисьорския стол от времето на Апокалипто.

Снимките ще започнат през септември в Австралия.

kinomania.ru