Новини

И още едно извинение… този път от Джордж Лукас


tfa_poster_wide_header

Джордж Лукас поднесе официално извинения за коментарите си по повод Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, а също така и за сравнението на компанията Walt Disney с „бели робовладелци“. Изданието Variety публикува фрагменти от съвместното изявление на режисьора и компанията Walt Disney.

Сътруднича си с Disney от около 40 години и съзнателно ги избрах за новия дом на Star Wars заради дълбокото ми уважение към компанията и нейния шеф Боб Айгер. Disney са свършили впечатляваща работа по развитието на поредицата. Рядко коментирам мои предишни изявления, но в този случай е важно да поясня, че много се радвам, затова че франчайза принадлежи именно на Disney„, – се казва в изявлението на създателя на Star Wars.

Джордж Лукас подчертава, че огромно впечатление му прави и финансовият резултат на седмия епизод на Star Wars и той „много се гордее с постиженията на Дж. Дж. Ейбрамс и Катлин Кенеди„.

Напомняме, че по-рано, в едно от интервютата, режисьорът се изказа много неласкаво за новата част на знаменитата поредица – не му хареса „ретро стилът“ на филма и пълното отсъствие на нови елементи. Освен това той спомена и това, че компанията Walt Disney напълно са игнорирали неговите виждания за бъдещето на поредицата.

 

Variety