Новини

Осем е по-добре от седем, но десет е най-добре


Michael-Lombardo

Майкъл Ломбардо

Сериалът Игра на тронове на канала HBO няма да се ограничи до седем сезона. За това говори програмният директор на HBO Майкъл Ломбардо. Думите му са цитирани от изданието The Hollywood Reporter.

Ломбардо заяви следното:

Никога не сме смятали, че седем сезона ще са достатъчни. Въпросът е в това, колко сезона след седмия смятаме да заснемем.

Той добави, че създателите на сериала Дейвид Бениоф и Д. Б. Уайс считат, „че след шестия сезон са необходими още два. Винаги съм искал те да размислят. Така че, към днешния ден плановете са такива„.

Освен това Ломбардо спомена, че съществува и идея за прикуел.

С удоволствие ще се съглася с всичко, което Дан и Дейвид пожелаят да направят. Какво ще ни предложат, зависи изцяло от тях. Мисля, че феновете са прави – съществува огромно количество материали, които могат да бъдат включени в прикуела. Засега това не е обсъждано.

На въпрос, касаещ смъртта на Джон Сноу в петия сезон на сериала, Ломбардо беше твърд:

Мъртъв, означава мъртъв, също като мъртъв. Да. Всичко, което съм чел и видял показва, че Джон Сноу е действително мъртъв.

Петият сезон на сериала приключи през този юни, а производството на шестия тече в момента. Актьорите са подписали контракти за участие до седми сезон, производството на който все още не е обявено.

През март 2015 г. Джордж Р. Р. Мартин написа в своя блог, че десет сезона на Игра на тронове би го удовлетворила.

Мисля, че десет сезона на Игра на тронове ме устройва. Чувам подобни становища и от ръководството на HBO всеки път, когато се срещнем в Ню Йорк или Лос Анджелис.

kinonews.ru