Новини

Никол Кидман ще се снима в новия филм на Йоргос Лантимос


Режисьорът Йоргос Лантимос

Режисьорът Йоргос Лантимос

Новият филм на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос, автор на фестивалните хитове Dogtooth (2009), Alps (2011), The Lobster (2015) спечели симпатиите на Никол Кидман. Актрисата ще изиграе главната роля във филма The Killing of a Sacred Deer, в който ще се снима и Колин Фарел.

В новия филм на Лантимос ирландският актьор ще играе ролята на успешния хирург Стивън.Сюжетът, вдъхновен от произведение на Еврипид, разказва за опита на героя на Фарел да осинови тийнейджър. Когато действията на момчето стават в голяма степен зловещи, идеалният живот на Стивън се разпада и хирургът трябва да направи немислима жертва. Никол Кидман ще играе ролята на съпругата на главния герой.

Снимките на филма ще започнат през август тази година.

Освен този проект Никол Кидман е дала съгласието си за участие във втория сезон на сериала Top of the Lake с режисьор Джейн Кампион. Снимките на филма вече текат в Сидни. На океанския бряг намират труп, а разследването е възложено на детектив Робин Грифин (Елизабет Мос). В сериала очакваме и появата на Гуендолин Кристи (Game of Thrones).