Новини

„Ням“ ноар


dunkan_jones

Дънкан Джоунс

Режисьорът на Moon и очакваният да излезе следващата година Warcraft Дънкан Джоунс планира да посвети следващите единадесет месеца (оставащи до премиерата на екранизацията по култовата компютърна игра) за отдавна отлаган проект – футуристическия ноар Mute.

Идеята за Mute се появи веднага след Moon, като историята трябваше да се развива в света, създаден от режисьора в първия му пълнометражен филм, като дори се очакваше камео на Сам Рокуел. На футуристичен фон се разгръща една хичкоковска история за ням барман. Той търси отвлечената си приятелка и се сражава с гангстери по улиците на Берлин. Главните злодеи се оказват двама комедианти. Като основен източник за вдъхновение режисьорът посочва филмът Blade Runner.

След като Джоунс не успява да заинтересова продуцентите (говори се, че проектът е захвърлен настрана зщото главният герой е ням), той решава да представи историята под формата на комикс или дори като анимационен филм. По комикса режисьорът работи с едно от най-големите „независими“ издателства Dark Horse.

Производството на Mute трябва да завърши до премиерата на Warcraft, която ще бъде през юни 2016 год. По думите на Джоунс, единадесет месеца са му достатъчни – за производството на Moon беше необходимо точно толкова време.

kinomania.ru

Mute


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *