Новини

Мисия под прикритие


Хари Потър ще работи във ФБР и ще мине под прикритие. Образът на постоянно оцеляващото момче плътно е прилепнал към Даниел Радклиф, макар че актьорът постоянно се опитва да се освободи от него. Радклиф ще играе във филма Imperium на режисьора Даниел Рагусис, който дебютира в пълнометражното кино.

Сюжетът е основан на реални събития и разказва за млад агент, който е внедрен в групировка на фанатици. Задачата му е да предотврати терористичен акт. Ако не успее фанатиците ще взривят „мръсна бомба“ в САЩ.

Сценарият е написан от режисьора съвместно с Майкъл Джърман. Джърман е работил за ФБР и дълги години е бил внедрен в различни неонацистки групировки и радикални организации. Той е описал своя опит в автобиография, която е в основата на сценария.

Снимките ще започнат тази есен.

Трябва да отбележим и един забавен детайл – името на филма има нещо общо с поредицата за Хари Потър. В книгите на Джоан Роулинг думата „imperio“ се употребява много пъти – това е едно от забранените заклинания, което дава пълен контрол на магьосника над човека, попаднал под въздействието на магията.

film.ru