Новини

Леонардо ди Каприо срещу „Ел Чапо“


Ridley-Scott-Leonardo-DiCaprio-The-Cartel

Ридли Скот ще заснеме за 20th Century Fox екранизация по новия роман на Дон Уинслоу Картел (The Cartel) — епична криминална сага за сблъсъка на агента от службата за борба с наркотиците и могъщ мексиикански наркобарон. Главната роля във филма е предложена на Леонардо ди Каприо, с когото Скот работи във фима Body of Lies.

Главните герои на публикувания преди месец роман — агент Келер и Адан Барера (първообраз за създаването на този герой става мексиканският наркобос Хоакин Гузман Лоера с прякор „Ел Чапо“) — за първи път се появяват в романа на Уинслоу от 2005 г. The Power of the Dog. Келер и Беррера израстват заедно в Сан Диего, но пътищата им се разделят. В новата книга се описват събития от 2004 до 2014 г.

20th Century Fox заплаща за правото за екранизация повече от един милион долара (точната сума не се споменава) и, по информация на сайта Deadline, ще добави още шест милиона, когато проектът бъде готов. Тук влиза хонорара за сценарий, който ще напишат Уинслоу и неговия бизнес партньор Шейн Салерно.

Deadline съобщава също, че изборът на Уинслоу и Салерно да продадат правата на 20th Century Fox е фактът, че Ридли Скот засне за тях филмът с подобен сюжет — The Counselor.

Скот завършва работата си по фантастичния филм Марсианецът, където Мат Деймън играе изгубен на Марс астронавт. Дон Уинслоу вече има опит от сътрудничество с Холивуд. През 2012 г. Оливър Стоун екранизира неговия роман Savages. Сценарият беше на Шейн Салерно.

kinomania.ru


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *