Новини

„Криза“ – за Оскар?


Sandra-Bullock

Сандра Бълок на снимачната площадка

Един от залозите на студията Warner Bros. в предстоящата надпревара за оскарите ще бъде политическата драмедия на Дейвид Гордън Грийн Our Brand Is Crisis със Сандра Бълок и Били Боб Торнтън. Ръководството на холивудския мейджър определи премиерата за 30 октомври – времето, когато в разпространение излизат филмите, които могат да заинтересоват Американската киноакадемия.

Филмът е по мотивите на документалната лента от 2005 г. на Рейчъл Бойнтън и разказва за американска фирма, специализирана в политическия консултинг, която през 2002 г. помага на Гонсало Санчес де Лосада да се завърне на поста президент на Боливия. Бълок играе пенсионирания политически консултант Джейн Бодин, благодарение на която де Лосада печели надпреварата. Предизборният щаб на главния му конкурент се оглавява от врага на Джейн Пат Кенди в изпълнение на Били Боб Торнтън.

Сценарият е дело на англичнина Питър Строхан (Tinker Tailor Soldier Spy, Men Who Stare at Goats, сериала Wolf Hall). Сред продуцентите е и Джордж Клуни.

kinomania.ru