Новини

Пиратско извинение


hateful_eight_poster

Пиратската групировка Hive-CM8, която по-рано прие отговорността за изтичането в Интернет на копията на няколко холивудски филма, поднесе своите извинения за появата в мрежата на филма на Тарантино Омразната осморка. За това съобщава изданието Business Insider.

Не планирахме да коментираме станалото, но след като мина известно време осъзнахме необходимостта от такъв коментар. Възможно е да разочароваме някого, но сме длъжни да заявим, че нямаше никакъв пробив. Снабдихме се с филма от уличен търговец , и, разбира се, не бяхме единствени„, – се съобщава в изявлението.

Относно мотивите, представителите на Hive-CM8 подчертават, че са качили в Интернет филма за да „дадат възможност да бъде видян от бедните граждани, които няма да могат да си позволят да гледат в кината претендентите за най-голямата кинонаграда„.

Като цяло Hive-CM8 оценяват видеопиратството като по-скоро положително за кноиндустрията явление, което способства за популяризирането на определени филми. „Сега всички говорят за Омразната осморка и затова не мислим, че продуцентите ще загубят пари от случилото се„, – казват хакерите.

 

Business Insider