Новини

Чадуик и Маки ще спират полицейското насилие


chadwick

Джъстин Чадуик

Антъни Маки

Антъни Маки

Излезлият през февруари тази година сериал American Crime Story се хареса на критиката и прикова вниманието на милиони зрители. Историята на състезателя по американски футбол О. Джей Симпсън, обвинен за двойно убийство, запозна младите американци с подробностите около този съдебен процес, а на родителите им даде възможност отново да преживеят събитията от преди двадесет години.

За един от главните участници в този процес, защитникът на Симпсън – Джони Кокран, ще се разказва във втория сезон на сериала. Любовта на Холивуд към биографичните ленти явно не е отслабнала и според новините на Deadline  филмът вече се е обзавел с режисьор – британецът Джъстин Чадуик. Главната роля е поверена на .

В новия филм няма да се споменава за Делото Симпсън – най-значимия процес в биографията на Кокран. Сюжетът ще се развива около първото гръмко дело на адвоката, прославило го като борец срещу неоправданата полицейска жестокост. В центъра на историята е случая с афроамериканския футболист Рон Сетълс, загинал вследствие на противозаконните действия на полицията.

През 1981 г. в малкия калифорнийски град Сигнал Хил младият човек е арестуван с обвинение за превишена скорост. На следващият ден той е открит обесен в килията. Полицията определя случая като самоубийство, но по настояване на несъгласния с тези квалификации Кокран е извършена аутопсия, която недвусмислено говори, че причината за настъпилата смърт е удушаване. Никой не е осъден за това деяние, но семейството на Рон получава солидна компенсация от общинската власт, а целият полицейски департамент е основно реорганизиран.

Три от четирите филми на Чадуик са биографични драми. Режисьорът разказа вече историите на английската кралица Ана Болейн, кенийския фермер Кимани Маруге и президента на ЮАР Нелсън Мандела. Новият му филм Tulip Fever ще излезе на екран през юли.

Неотдавна Антъни Маки участва в поредния филм за Капитан Америка, а през ноември актьорът ще се завърне към персонажа си от поредицата на Marvel – The Avengers.