Новини

Апостол Хю


Хю Джакмън

Хю Джакмън

Холивудската компания Warner Bros. стартира нов епичен библейски проект – „Апостол Павел“. Главната роля е резервирана за Хю Джакмън. Продуценти ще бъдат Бен Афлек и Мат Деймън.

Както повечето от вас знаят, а тези, който не знаят е време да научат, Павел не е включен в бройката на дванадесетте апостоли, а в своята младост дори е участвал в преследването на християни. За да му се повери апостолска мисия е помогнала  срещата и общуването с възкръсналия Христос. Апостол Павел е създал много християнски общини. Неговите послания към общините и отделни хора са влезли в Новия завети и са станали важни текстове за християнското богословие.

Сайтът Deadline говори за проекта като за религиозен (faith-based), което предполага едно по-деликатно общуване с християнската история. Други онлайн ресурси поставят под съмнение тази информация и предполагат, че филмът ще е по-близъкдо „Ной“ на Дарън Аронофски.

Сценарият е поверен на Мат Кук, сценарист на трилъра „Трите девятки„, който предстои да излезе по екраните през тази година. Това също може да се счита за улика, която отдалечава проекта от традициите на „християнското“ кино.

Кinomania

 


Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *